Македонија 12. March 2019. / 16:40

(ВИДЕО) Пендаровски до иселеник што се вратил: Па што си се вратил?

(ВИДЕО) Пендаровски до иселеник што се вратил: Па што си се вратил?

Претседателскиот кандидат на СДСМ и на ДУИ, Стево Пендаровски му постави скандалозно прашање на иселеник што се вратил од Австралија.

Пендаровски, додека бил на средби со граѓаните на Битола, наиде на еден иселеник, кој 20 години живеел во Австралија, па одлучил да се врати во Македонија. Како иселеникот ја раскажал својата приказна, Пендаровски го запрашал: „Па што си се вратил?“

Ова прашање на претседателскиот кандидат е скандалозно, имајќи предвид дека партијата која го поддржува дојде на власт, баш со ветувањето „Живот во Македонија“.