Македонија 16. јуни 2019. / 21:10

(ВИДЕО) Новинарката на 24 вести провоцираше – Ѓорчев ја спушти на земја!

(ВИДЕО) Новинарката на 24 вести провоцираше – Ѓорчев ја спушти на земја!

Новинарка на ТВ “24” го праша Влатко Ѓорчев до кога Никола Груевски ќе биде почесен претседател на партијата и му посочи дека СДСМ ги обвинува дека Груевски сеуште раководел со партијата од Будимпешта.

На ова новинарката доби брилијантен одговор од Ѓорчев,:

Заев е човек што е аболициран за кримининал така? Во случајот Глобал во Струмица за 9 милиони евра, Зоран Заев е човек што бараше поткуп пред цела Македонија. Ако погледнете околу нас овде, овдека околу нас се што е направено во последните 40 години е направено од Владите на ВМРО-ДПМНЕ, Македонска филхармонија, Македонска Опера и Балет, направена исто од ВМРО-ДПМНЕ, позади уште една зграда овде Јавното обвинителство, Министерството за Надворешни работи и петта зграда. Секоја клупа што ја гледате е направена од владите на ВМРО-ДПМНЕ, секоја плочка, секоја канделабра, секоја светилка. Имаме трета година Влада на Зоран Заев и неговите 28 министри, имаме заглавена една зграда во која една шајка не е закована и ниту една бандера не е направена.