Македонија 06. септември 2020. / 18:41

(ВИДЕО) Молк кај тетовските власти за аферата со Дуп-от вреден 200 милиони евра

(ВИДЕО) Молк кај тетовските власти за аферата со Дуп-от вреден 200 милиони евра

Тетовските власти молчат и се недостапни за коментар за обвинувањата за аферата со промена на Дуп-от , вреден 200 милиони евра, обелоденет од страна на ВМРО ДПМНЕ.

Планот, објавува АЛФА, е изгласан само еден ден по формирањето на новата Влада . Сопственик е контроверзниот црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовиќ, познат на јавноста од аудио бомбите . На земјиштето на поранешен Шик Јелак  треба да никнат висококатници и деловни објекти. Тетовци се против изграбата на вакви комплекси.