Македонија 23. октомври 2020. / 08:00

(ВИДЕО) Марковски: Ќе биде многу лошо ако сите инфекции ги ставаме во ковид кошот

(ВИДЕО) Марковски: Ќе биде многу лошо ако сите инфекции ги ставаме во ковид кошот

Проф. д-р Вело Марковски вечерва е гостин во „Клик Плус“ на ТВ21, каде што дебатираме за коронавирусот, и за тоа какви решенија се потребни.

Професорот Марковски истакна дека во ова време сега, ќе биде многу лошо ако сите инфекции ги ставаме во „кошот“ на Ковид.

„Посебно во овие есенски и зимски месеци доаѓаат, каде што ќе има и други инфекции, и ќе биде многу лошо ако сите тие ги ставаме во ковид кошот“, рече Марковски.

Целата изјава на следното видео: