Македонија 27. септември 2020. / 11:32

(ВИДЕО) Македонци заглавени во Нов Зеланд: Бараат помош од МНР за пасошите

(ВИДЕО) Македонци заглавени во Нов Зеланд: Бараат помош од МНР за пасошите

Македонец од Битола кој моментално е на Нов Зеланд бара помош од македонската јавност да стаса неговиот глас до Министерството за надворешни работи и да му биде продолжен пасошот.

Александар во видеото објаснува дека според првичниот негов план тој во Македонија требало да се врати во мај, да извади нов пасош и да ја префрли визата на новиот пасош. Сепак поради пандемијата останал во Нов Зеланд. Вели дека не е единствен туку има и други луѓе кои се заглавени.

Видеото овде