Македонија 25. септември 2020. / 18:18

(ВИДЕО) Големи тензии меѓу полицијата и лозарите кои беа спречени да протестираат во Кавадарци

(ВИДЕО) Големи тензии меѓу полицијата и лозарите кои беа спречени да протестираат во Кавадарци

Откако се затвори најголемиот пункт за откуп на грозје. И околу 60 трактори останааа надвор со непредадено грозје. Лозарите резволтирани од овој потег во знак на револт и огорченост тргнаа кон центарот на Кавадарци. Но на патот накај Кавадарци беа спречени од полицијата.

Тензично на Лазово мовче ,лозаро производителите велат дека сакат да се упатат на протест пред општината ,полицијата ги спречува во намерата, објави Фејсбук страната Реално Кавадарци.

Во двете видеа може да се види како полицијата го има блокирано патот и не ги пушта лозарите да поминат.