Македонија 14. јули 2020. / 22:48

(ВИДЕО) Фатени на дело: Поткуп во Ресен

(ВИДЕО) Фатени на дело: Поткуп во Ресен

Невиден очај и нерегуларности за време на молк. Се агитира на терен. Вечерва во Ресен снимени се активисти како даваат поткуп.

Изборните нерегуларности од страна на одредени политички партии продолжи и во текот на денешниот ден. За време на молкот, јавноста беше сведок на низа нерегуларности од страна на една партија, за што по истите постапи и МВР, а за некои од лицата кои учествуваа во поткупи на гласови побарано е и притвор.

Владејачка партија од македонскиот блок го крши предизборниот молк преку разни обиди за поткуп на гласачи и сценарија со кои ќе се влијае врз изборниот резултат на предвремените парламентарни избори закажани за во среда.

Претходно дел од активистите се приведени откако на дело се фатени како се обидуваат да поткупат гласачи, додека полицијата активно работи да спречи понатамошни обиди да се влијае врз гласачите слободно и без притисоци да го дадат својот глас.