Македонија 16. ноември 2020. / 09:54

Вчеравечер најзагадено во Лисиче, Кичево и во Велес

Вчеравечер најзагадено во Лисиче, Кичево и во Велес

Според мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање, синоќа во Македонија се дишеше загаден воздух.

Освен во Лазарополе и Гевгелија, во сите други градови воздухот беше загаден со ПМ10 честички над дозволената граница од 50 µg/m3 .

Најзагадено беше во Лисиче, Кичево и во Велес.