Македонија 06. мај 2020. / 14:56

Уставен суд: Ништо од враќањето на Собранието

Уставен суд: Ништо од враќањето на Собранието

Уставните судии нема да го вратат во живот Собранието.

По дискусијата на работниот состанок, како што стои во соопштението, судиите едногласно зазеле став дека не постојат услови за прифаќање на иницијативата на уставниот судија Осман Кадриу. Велат веќе за распуштањето на Собранието, уставните судии донеле одлука