Македонија 25. септември 2019. / 19:34

Тортевски: Верушевски да каже кои снимени разговори се модифицирани и тоа треба сериозно да се провери

Тортевски: Верушевски да каже кои снимени разговори се модифицирани и тоа треба сериозно да се провери

Адвокатот Александар Тортевски смета дека Јавното обвинителство треба веднаш да го повика Зоран Верушевски, пишува МКД.Мк.

Треба Верушевски да каже на кои снимени разговори мислел кога рекол дека се модифицирани и тоа треба сериозно да се провери. Обвинителството треба да го соочи со Лазаревски и со Костовски. Доколку се утврди дека во претходната постапка, во предистрагата, Верушевски кажал нешто сосема спротивно, тогаш треба да му се покрене постапка за лажно сведочење, вели Тортевски и прашува зошто Верушевски досега молчел.