Македонија 15. мај 2019. / 22:38

Тортевски: Марихуана или кокаин, исто е – законот предвидува казна затвор!

Тортевски: Марихуана или кокаин, исто е – законот предвидува казна затвор!

Адвокатот Александар Тортевски на Твитер појасни дека без разлика дали станува збор за марихуана или кокаин, пратеникот Павле Богоевски направи кривично дело за кое е пропишана казна затвор од минимум една година.

Тој повика да се почитуваат законите, а прво нешто Павле да поднесе оставка.

– 0,5 или 4,9 гр.марихуана или кокаин, е исто. Најмалку една година затвор. Законите мора да се почитуваат додека важат. Во спротивно некој ќе ве убие и ќе каже дека ве еутаназирал бидејќи многу сте биле болни и нејќел да се мачите. Така што Пајо, ОСТАВКА ВЕДНАШ А ДРУГОТО ВО ОЈО. – напиша Тортевски на Твитер.