Македонија 17. септември 2019. / 22:59

Тортевски до заменик министерот за правда: Ја ставивте Катица во притвор за да ви ги предаде предметите?

Тортевски до заменик министерот за правда: Ја ставивте Катица во притвор за да ви ги предаде предметите?

Ја ставивте Катица во притвор да ви ги предаде предметите? Го праша Александар Тортевски заменик министерот за правда Оливер Ристовски во денешната дебата на ТВ 24.

Ова трае подолго време. Зошто таа не го напиша писмото претходно? Не знаеше, не го знеше законот или некој во притвор и кажал што треба да напише? Зошто не му кажавте на Заев дека не смее да разговара со адвокатката на Јанева, тој зборувал со неа за ослободување на Катица Јанева од притвор со поблаги мерки, додаде Тортевски.