Македонија 13. мај 2020. / 16:39

Тетово бара укинување на забраната за јавен превоз на патници

Тетово бара укинување на забраната за јавен превоз на патници

Тетовскиот кризен штаб денеска упатил барање Владата да ја укине забраната за организиран јавен превоз со автобуси и комбиња кои се движат на територија на општина Тетово и околните општини.

-Согласно неодамнешната одлука на Владата и тенденцијата за либерализација на рестриктивните мерки во земјата, побаравме укинување на забраната за организиран транспорт со автобуси и комби кои се движат на територијата на општина Тетово и околните рурални општини, информираа Кризниот штаб.

Забраната беше воведена на 21 април.

Согласно последните податоци на заразени со Ковид-19, во општина Тетово има 52 заболени од кои двајца починати, во Боговиње 41 од кои шест починати, во Теарце 7, во Брвеница 10 од кои еден починат, во Јегуновце четворица и општина Желино шест заразени од кои двајца починати.