Македонија 29. март 2020. / 12:57

(ТЕЛЕГРАМ КОМУНИКАЦИЈА) Рашковски земал провизии за превозот на повратниците – Мицкоски му се заканил дека ќе одговара!

(ТЕЛЕГРАМ КОМУНИКАЦИЈА) Рашковски земал провизии за превозот на повратниците – Мицкоски му се заканил дека ќе одговара!

Чудно соопштение прати претпладнево Владата, во кое објави преписки од телеграм комуникација помеѓу генсекот на владата Драги Рашковски и лидерот ма опозицијата Христијан Мицкоски.

Во телеграм комуникацијата се гледа како Мицкоски го обвинува Рашковски дека зема провизија за превозот на граѓаните кои од странство се враќаат во Македонија и се носат во карантин.

-Крадете на несреќата на овие луѓе – му вели Мицкоски на Рашковски.

Ова за владата и за генсекот Рашковски, кој е познат по неколку милионски корупциски скандали, претставувало притисок во време на криза.

Во прилог целата комуникација која ја објави владата.