Македонија 20. октомври 2020. / 08:47

Таравари: Ако на локалните избори ДУИ коалицира со СДСМ, ние ќе коалицираме со ВМРО-ДПМНЕ

Таравари: Ако на локалните избори ДУИ коалицира со СДСМ, ние ќе коалицираме со ВМРО-ДПМНЕ

Генералниот секретар на Алијанса за Албанците во дебатниот магазин „Клик Плус“ на ТВ21, рече дека доколку на следните локални избори ДУИ повторно коалицира со СДСМ, тие ќе коалицираат со ВМРО-ДПМНЕ.

Ако ДУИ повторно коалицира со СДСМ, ние ќе коалицираме со ВМРО-ДПМНЕ и обратно, ако ДУИ коалицира со ВМРО-ДПМНЕ, тогаш ние ќе коалицираме со СДСМ, рече Таравари.