Македонија 18. септември 2020. / 10:11

Талат Џафери денеска нема да сведочи за „27 април“ поради обврски во Собраните

Талат Џафери денеска нема да сведочи за „27 април“ поради обврски во Собраните

Претседателот на Собранието Талат Џафери денеска нема да сведочи во случајот за настаните од “27 април”.

Судијата Илија Трпков објасни дека Џафери имал делегација во Собранието и оти можел да дојде после 12 часот.

Но, судијата одлучи тој да биде повикан на некои од следните рочишта бидејќи денеска и онака има голем број повикани сведоци.