Македонија 07. август 2020. / 17:42

Србов: Турција повторно повлекува непромислени чекори – манифестацијата на моќ може да ја запечати

Србов: Турција повторно повлекува непромислени чекори – манифестацијата на моќ може да ја запечати

Турција повторно повлекува непромислени чекори, светот повторно ја гледа како “болниот на босфорот” и верува дека моќната слика за Турција е сепак пренапумпана, коментира аналитичарот Никола Србов на „Фејсбук“.

Според него власта во Турција не сфаќа дека светот никогаш нема да и дозволи да ги искористи сите потенцијали со што би станала еден од клучните светски играчи.

И во ваква ситуација на Турција и треба префинета политика а не манифестација на моќ. Токму таа манифестација може да ја запечати оваа прекрасна земја.
Едноставно, премногу клучна географска положба има Турција, напиша Србов.