Македонија 07. октомври 2019. / 11:05

Спасовски: Ветинг да се направи на сите вработени во МВР

Спасовски: Ветинг да се направи на сите вработени во МВР

Процесот на премин на кадрите од УБК во новата АНБ е завршен кредибилно и со тоа се согласија сите учесници во работната група. Ова го вели во интервју за Слободен печат“, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Постоеја јасни критериуми врз основа на што се вршеше селекцијата. Оние кои ги исполнија критериумите преминаа во АНБ, оние кои не ги исполнија остануваат во МВР. Но, оние кои имаат негативни безбедносни проценки нема да можат да останат во МВР,  посочува Спасовски и додава дека  завршен со трансферот на службенниците од УБК во АНБ.

Вели сметаат дека ветинг треба да се направи и за сите вработени во МВР.

Затоа е формирана и работна група и тој процес ќе започне на почетокот на идната година – додава тој.