Македонија 28. мај 2019. / 14:50

Шилегов: Задоволен сум од сработеното и како го водам градот

Шилегов: Задоволен сум од сработеното и како го водам градот

Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, кој беше дел од чистка на премиерот Зоран Заев, односно разрешен од функцијата потпретседател на СДСМ, смета дека во овој период навистина е потребен мир во работење на неговата партија.

-Не би сакал во овој период во кој што навистина е потребен мир во партиското работење на СДСМ, наша проценка заедничка беше дека треба да направиме рестартирање на партиските структури што неминовно ќе доведе до рестартирање и во државните институции, одговори Шилегов на прашањето- која е причината за промената што тој не е повеќе потпретседател на СДСМ и дали е задоволен од работата на партијата.

Градскиот татко без конкретен одговор и дали очекува промена на раководството во Град Скопје, односно негово разрешување и разрешување на негови соработници.

-Една ипол година е како јас го водам Градот, заедно со луѓето што се дојдени и јас во принцип сум задоволен од нивната работа и работата што ја имаме сработено во Градот, додаде Шилегов.