Македонија 05. ноември 2020. / 23:05

Шилегов: Ако патникот платил карта, ама не ги почитува протоколите, не може да се направи ништо

Шилегов: Ако патникот платил карта, ама не ги почитува протоколите, не може да се направи ништо

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов во вечерашниот дебатен магазин „Click Plus“ на ТВ21 посочува дека не може да се симне патник кој платил карта, а при тоа не ги почитува мерките за заштита од ширењето на коронавирусот.

Се случува вработените, контролорите во ЈСП кога влегуваат и наидуваат на луѓе кои не ги почитуваат протоколите, едноставно се немоќни да им направат нешто зошто човекот има платено карта, вели Шилегов.