Македонија 05. јануари 2020. / 17:41

Шарена револуционерка шири антисемитизам: Сигурно и кај нацистите во влада имало евреи кои се бореле за плата

Шарена револуционерка шири антисемитизам: Сигурно и кај нацистите во влада имало евреи кои се бореле за плата

Шарената револуционерка Видана Бошкова Мицевска која важи за човек што има блиски односи со СДСМ преку Фејсбук шири антисемитизам насочен кон министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи од ВМРО-ДПМНЕ. Ваков антисемитизам Македонија не памети.

Не ми пречи што Рашела Мизрахи упаднала во фашистичка партија. Сигурно и кај нацистите во влада имало евреи кои се бореле за плата и социјални права на евреите, напиша Мицевска