Македонија 07. мај 2018. / 21:26

Се вадат знамињата од јарболите: Јарболот во Долнени без Македонско знаме, се вадат знамињата и низ Македонија

Се вадат знамињата од јарболите: Јарболот во Долнени без Македонско знаме, се вадат знамињата и низ Македонија

Повеќе од еден месец јарболот на кое се вееше големо Македонско знаме е празен, а општината нема намера да стави ново знаме, се жалат жителите на општината.

Јарболите на кои се вееа Македонски знамиња низ државата веќе подолго време намерно се уништуваат, или пак се вадат знамињата, а нови не се поставуваат.

Градоначалниците на СДСМ одат дотаму што со бела боја ги прекриваат и Македонските обележја на државните институции и јавни места, каков што беше случајот во Лозово.