Македонија 11. февруари 2019. / 15:12

СДСМ свика состанок за утре, ќе се знае дали ќе има двојни избори?

СДСМ свика состанок за утре, ќе се знае дали ќе има двојни избори?

Владејачката партија СДСМ за утре попладне закажала состанок на Извршниот одбор, објави Плусинфо.

Состанок се најавува веќе подолг период и од него се очекува конечно да биде познато дали власта ќе ја прифати фрлената ракавица на ВМРО-ДПМНЕ за предвремени парламентарни избори напролет заедно со претседателските.

Освен одлуката за двојни избори, паралелно во СДСМ се бара и претседателски кандидат. Анкетите се спроведуваат, а пред точно една недела партијата отвори и повик за доставување кандидатури за претседателските избори.