Македонија 07. февруари 2021. / 20:00

Само вие сликајте се, ќе се сликате и на избори им порача Куновска на СДСМ

Само вие сликајте се, ќе се сликате и на избори им порача Куновска на СДСМ

Ноторна непримерена лага е дека СДСМ е родово избалансирана партија, вели поранешната функционерка на СДСМ, Софија Куновска на соопштението од СДСМ дека се меѓу ретките партии каде родовата еднаквост ја поставуваат како врвен приоритет.

На било кое ниво да тргнете да анализирате, ќе дојдете до истиот заклучок. Особено на највисоките позиции во државата било на централно или на локално ниво. Само вие сликајте се. Ќе се сликате и на избори, им порача Куновска.

Ноторна непримерена лага е дека СДСМ е родово избалансирана партија.

На било кое ниво да тргнете да анализирате, ќе…

Posted by Sofija Kunovska on Sunday, February 7, 2021