Македонија 08. февруари 2021. / 08:57

Куновска: Родова еднаквост во СДСМ, можеби ја има, но не е видлива

Куновска: Родова еднаквост во СДСМ, можеби ја има, но не е видлива

Родова еднаквост во СДСМ – можеби ја има, но не е видлива од дистанца, коментира поранешната висока функционерка на партијата на власт Софија Куновска.

Куновска споделува и фотографија од раководството на СДСМ, на која од девет членови на најтесното раководство, само две се жени.

Родова еднаквост во СДСМ :))
Moжеби ја има но не е видлива од дистанца.

Posted by Sofija Kunovska on Sunday, February 7, 2021

Нејзината жестока реакција е одговор на соопштението од СДСМ дека се меѓу ретките партии каде родовата еднаквост ја поставуваат како врвен приоритет.

Таа обвинува дека норотна непримерена лага е дека СДСМ е родово избалансирана партија.