Македонија 23. февруари 2021. / 20:14

Само бате Саше е привилегиран: Повторно притвор за Јанакиески

Само бате Саше е привилегиран: Повторно притвор за Јанакиески

На самиот истек на притворот за Шпански скали на Миле Јанакиески денеска му определен 30-дневен куќен притвор за случајот ТНТ.  За овој случај Јанакиески досега не бил во притвор.

Јанакиески, кој е обвинет во повеќе случаи на СЈО, е во притвор повеќе од две и пол години. Досега три-четири пати беше спроведуван во Шутка.

Притворањето на Јанакиески стана синоним за прикривање на глупостите и пропустите на власта и обвинителството. Јанакески беше притворен и по бегството на поранешниот премиер Никола Груевски, а јавноста очекуваше и по бесгтвото на поранешниот шеф на УБК Сашо Мијалков Јанакиески да добие притвор. Тоа се случи. И не е шега.