Македонија 17. мај 2018. / 20:53

„Република Илинденска Македонија“ е нов предлог за името

„Република Илинденска Македонија“ е нов предлог за името

„Република Илинденска Македонија“ е нов предлог за името кое според дипломатски извори е понудено од македонска страна во преговорите, пренсува весникот „Коха“ и порталот А1ОН.

Името „Република Илинденска Македонија“ би било за севкупна употреба.