Македонија 04. октомври 2018. / 10:36

Првиот човек на ПУИК до Заев: Прво одговорност за вашите криминали, па избори

Првиот човек на ПУИК до Заев: Прво одговорност за вашите криминали, па избори

Претседателот на одборот на директори на Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор (АДСДП), поранешен ПУИК, Џеват Исени, ја повика власта на одговорност за криминалите сторени во оваа година ипол.

Исени, преку Фејсбук статус, побара од власта прво да одговараат за криминалите, да се објават листите кој колку вработил или отупштил, а потоа да се оди на избори.

Јас првин сакам да има одговорност за оваа година ипол кој колку е вовлечен во криминал. Пратенициве кои го лажеа народов се да вратат што земале и никогаш повеќе да не бидат во листата на пратеници. Јавно да се објават листите за вработување кој колку вработил, кој пот која заслуга авансирал со позиција. Кој од кого примил мито и отпуштање од работа, се што е дојдено на мала врата. И после ајде на ИЗБОРИ. Иначе со овие кој на народов од кога го ставија газето на фотелја и го заборавија. Мрш – напиша Исени на Фејсбук.