Македонија 21. август 2019. / 14:01

Приведени се и двајца политичари за случајот „Рекет“

Приведени се и двајца политичари за случајот „Рекет“

Според информации на Алсат, покрај специјалната обвинителка Катица јанева, денеска се приведени и двајца политичари поврзани со случајот „Рекет“. Засега нивните имиња не се откриваат, но од Основното јавно обвинителство прес конференција најавија за во 14:00 часот.

Во меѓувреме, дознаваме дека Катица Јанева под полициска придружба е во просториите на СЈО. Се очекува да биде запленет нејзиниот компјутер и други предмети што би послужиле како доказ во истрагата „Рекет“