Македонија 23. јануари 2020. / 22:13

Прифатена номинацијата на Рената Дескоска за во Венецијанската комисија

Прифатена номинацијата на Рената Дескоска за во Венецијанската комисија

Владината номинација на министерката за правда Рената Десковска за член на Венецијанската комисија е прифатена.

Веста преку „Фејсбук“ ја соопшти токму Дескоска.

– Денеска е прифатена мојата номинација за член на Венецијанската комисија. Тоа е и потврда дека се исполнети критериумите за членство во комисијата. Благодарам за довербата! – напиша Дескоска.

Македонски претставник во Комисијата досега беше професорката Тања Каракамишева.

Од ВМРО-ДПМНЕ обвинија дека назначувањето на министерката за правда е недозволено и дека има сериозен конфликт помеѓу лице кое што е веќе избрано од страна на Владата или Собранието за да биде после од истата Влада предложено на друга функција.