Македонија 18. октомври 2019. / 11:14

Премиерот на Луксембург, Бетел: Денеска нема да има одлука за Македонија и Албанија да започнат преговори

Премиерот на Луксембург, Бетел: Денеска нема да има одлука за Македонија и Албанија да започнат преговори

Премиерот на Летонија, Крисјанис Каринс, изјави дека денеска нема да има одлука за Македонија и за Албанија, пренесуваат албански медиуми присутни на Самитот.

Проширувањето е многу значајно за нас, но не сите земји се согласија за започнување на преговорите. Се бара едногласна одлука, изјавил Каринс.

Дека денеска нема да има одлука потврдил и премиерот на Луксембург, Хавиер Бетел.