Македонија 20. јануари 2021. / 18:49

Поразително: Зад Гана и Украина, Македонците се најнесреќни луѓе во светот

Поразително: Зад Гана и Украина, Македонците се најнесреќни луѓе во светот

Околу една третина од жителите на Македонија не се задоволни со своите животи, покажува најновото истражување на Брима Галуп кое е спроведено во 42 држави, пренесува Радио Слободна Европа.

Македонија се наоѓа на поразително трето место, веднаш зад Гана и Украина.

Ова најверојатно е резултат на тоа што Македонија е една од државите со најниски просечни плати во Европа и регионот.  Корона кризата пак, остави околу 20 илјади Македонци без работа.

Поразителни статистиките државата има и на здравствен план- во моментов Македонија е на 10-то место во свет по смртност од корона вирусот.