Македонија 09. ноември 2020. / 15:12

Поради третоодделенец позитивен на Ковид-19 во изолација 18 ученици и двајца наставници во Неготино

Поради третоодделенец позитивен на Ковид-19 во изолација 18 ученици и двајца наставници во Неготино

Ученик од трето одделение во неготинско училиште е позитивен на коронавирус. Поради тоа, во изолација се 18 соученици и двајца наставници. Информацијата за МИА ја потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог во Центарот за јавно здравје Кавадарци.

Тој додаде дека во изминатите 24 часа евидентирани се 28 случаи позитивни на Ковид-19 во Кавадарци, три во Росоман, 17 во Неготино.

Новозаболените се на возраст од осум до 82 години. Се утврдуваат нивните контакти со цел да се изолираат, нагласи Јовановски.