Македонија 20. октомври 2018. / 23:21

Полиција пред домовите на Арнаудов и Василевски

Полиција пред домовите на Арнаудов и Василевски

Телевизија Алсат денеска известува дека е забележано полициско присуство пред куќите на охридските пратеници Љубен Арнаудов и Сашо Василевски, кои се исклучени од редовите на ВМРО-ДПМНЕ откако отстапија од партиската агенда и гласаа за отпочнување на уставни измени на синоќешната седница.

Телевизијата тврди дека домовите денеска се под строга заштита од страна на полицијата.

Покрај тоа, полициски патроли го надгледуваат и домот на Крсто Мукоски во Вевчани. МВР и премиерот Зоран заев веќе проценија дека овие пратеници ќе бидат под закана, бидејќи вчераги гласаа и поддржаа уставни промени во драматична завршница. По гласањето имаше бура од закани и клетви на социјалните мрежи, а полицијата веќе поднесе една пријава.

Случајно или не,тројцата пратеницисе обвинети и има и активни процеси против нив вод страна на редовното Обвинитество.