Македонија 27. февруари 2020. / 12:49

Под албанско знаме Зaев потпиша коалиција со БЕСА

Под албанско знаме Зaев потпиша коалиција со БЕСА

СДСМ и Движењето БЕСА го официјализираа предизборниот договор за заедничко учество на предвремените парламентарни избори, закажани за 12 април.

Лидерите на СДСМ и на Беса Зоран Заев и Биљаљ Касами ги усогласиле ставовите околу програмата, но носителите на изборните листи. Тие денеска потпишаа Деларација за заеднички настап на изборите на 12 април. Прв пат во историјата на независна Македонија се постигна предизборна коалиција меѓу албанска и македонска партија.