Македонија 28. август 2020. / 12:24

По реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ затворен пунктот за Ковид во Струмица за кој се противеа граѓаните

По реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ затворен пунктот за Ковид во Струмица за кој се противеа граѓаните

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) го затворил пунктот за земање на брисеи за тестирање на ковид во Струмица, по реакциите на граѓани дека тој се наоѓа во станбена зграда.

Како што објави „Фокус“, ДСЗИ го задолжил директорот на Центар за јавно здравје Струмица тие веднаш да најдат соодветна локација во рамките на ја вна здравствена установа каде што ќе може граѓаните да даваат брис.

Претходно и опозицијата реагираше дека единствениот пункт за оваа намена во Струмица е сместен во просторија во сопственот на општината, но која е во станбена зграда чии станари секојдневно доаѓаат во контакт со лица потенцијални носители на корона вирусот, а досега и позитивние пациенти таму ги правеа контролните тестирања.