Македонија 25. јануари 2021. / 17:46

Петрушевски бара да се повлече предлогот Насер Зибери да биде Државен правобранител

Петрушевски бара да се повлече предлогот Насер Зибери да биде Државен правобранител

Насер Зибери е политички контаминирана личност од ДУИ, вели Бране Петрушевски пратеник од редовите на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За обнова на Македонија“.

За да биде Државен правобранител, кој треба да ги штити граѓанските права кога се повредени од органите на државна власт, кои пак ги раководат кадри на ДУИ и СДСМ, прашува Перушевски.

Тој бара овој предлог да се повлече и да се избере личност која ужива доверба во целокупната македонска јавност.