Македонија 16. ноември 2020. / 09:43

Пет вработени и 35 деца од делчевска градинка во самоизолација

Пет вработени и 35 деца од делчевска градинка во самоизолација

Триесет и пет деца од градинката „Весели цветови“ од Делчево одат во самоизолација, бидејќи кај  две воспитувачки и едно дете присуство на вирусот ковид-19,

Директорката на градинката Билјана Симовска информираше дека освен дечињата по насока на епидемиолог во изолација одат и четири негувателки и една воспитувачка.

Една од негувателките кои одат во изолација е веќе тестирана и е негативна на вирусот, додека останатите три негувателки и една воспитувачка ќе се тестираат во вторник. Ова практично значи дека во изолација ќе бидат 3 воспитни групи со 35 дечиња од објектот бр.2 или централниот објект, информираше Симовска.

Во текот на вчерашниот ден од страна на вработен е извршена дезинфекција во целиот објект, а во текот на денешниот ден како што додаде, ќе се изврши дезинфекција и од страна на Центарот за јавно здравје Кочани.