Македонија 24. февруари 2021. / 12:28

Перински: Јанакиески и Ристовски не ме контактирале за настаните од „27 април“

Перински: Јанакиески и Ристовски не ме контактирале за настаните од „27 април“

Златко Перински, поранешен директор на СЦ „Борис Трајковски“ говореше за периодот во 2017 година и за неговите активности. Тој истакна дека бил член на многу вибер групи но тие се однесувале за проблемите на граѓаните.

Во тие групи воопшто не се говореше за настаните од „27 април“. Исто така тврдам дека немав контакти со Миле Јанакиески и Спиро Ристовски за случувањата во тој период-тврдеше Перински на денешното рочиште.