Македонија 22. мај 2019. / 14:55

Пендаровски: После мандатот нема да барам пензија, ќе работам како професор

Пендаровски: После мандатот нема да барам пензија, ќе работам како професор

Претседатeлот Стево Пендаровски на денешниот брифинг со новинарите најави дека по завршувањето на мандатот нема да бара претседателска пензија и средства за канцеларии.

-Немам намера да барам канцеларија, туку просторија во Министерството за надворешни работи, каде ќе одржувам состаноци и средби како поранешен претседател. Нема да барам ни пензија, ќе продолжам да работам како професор, рече Пендаровски.