Македонија 06. мај 2019. / 12:41

Папата ќе биде послужен со ексклузивни македонски вина

Папата ќе биде послужен со ексклузивни македонски вина

Папата Франциск за време на неговата историска посета на земјава утре ќе биде послужуван со ексклузивни вина на винарницата „Стоби“, од кои дел освоиле најпрестижни светски награди, како што е белото вино „р’кацители“, розе вино „розе алегро“, црвеното вино „аминта“ и десертното вино „роксана“.

Најквалитетните вина на оваа винарница ќе се служат на свечениот ручек што ќе се организира во чест на папата Франциск, на кој ќе присуствуваат и кардинали, бискупи и други високи гости, но вината ќе се служат и на сите други свечени собири поврзани со посетата на папата на Скопје.