Македонија 13. март 2021. / 20:37

„Тигрите“ навредени и понижени од Груби, Шекеринска и од Заев

„Тигрите“ навредени и понижени од Груби, Шекеринска и од Заев

Припадниците на единицата „Тигар“ упатија отворено писмо до премиерот Зоран Заев, министерката за одбрана Радмила Шекеринска и Артан Груби, а реагираат на денешниот настан при одбележување на годишнината од нивното формирање.

Интегралното писмо на Тигрите ви го пренесуваме во продолжение:

Писмото е поради револтот и обезличувањето кое денес го нанесе државниот врв за нашата работа, нашето дело и нашата кауза.

Раководството на Тигрите не реагираше, но ние како и во борба, така и денес кога има мир, нема да се покориме на тие кои ни плукаат по мртвите коски на нашите браќа по оружје.

Сите даваат по нешто, но некои дадоа се. Да, паднатите херои на современа Македонија. Тигрите, нашите браќа, по заклетва, срце и сила кои го загубија својот живот за нашата Македонија, за вашиот мир. Нивниот живот е даден дури и за вас сега да сте премиери, министри директори, за да се шетате со обезбедување, јадете по скапи ресторани и да возите службени коли.

Длабока е навредата, но и понижувањето што Артан Груби кој е дел од државниот врв не се поклони пред паднатите херои. Но и што премиерот Зоран Заев ја обездржави единицата Тигар, со тоа што го тргна светото име Македонија од нашите обележја.

Голем срам е што Заев, Шекеринска и Груби не ги почитуваат Тигрите, кои постојат за Македонија. Така веднат глава на оние кои даваат се.

Ние постоиме за Македонија, но неа веќе ја нема на нашите рамења, во нашите обележја. Ни ја зема политиката. Но таа, нашата мајка, останува во нашите срца, и ќе грее додека пламтат нашите срца.

Останува и не се брише ниту срамот на Заев, Шекеринска и балистичката власт.

Шекеринска позираше пред симболи на УЧК, Заев во Куманово парадираше низ Диво Насеље, каде претходно наши браќа оставија животи.

Заев и Шекеринска не направија ништо. Само срам и понижувања.

Мислат дека ако не понижат дека ќе не натераат да се откажеме. Ние ја сакаме Македонија и ќе се бориме за нашиот народ, без разлика на се. И Заев и Шекеринска ќе поминат, но срамот ќе им остане, а и тежината на срце и душа, во тоа сме сигурни, Македонија ќе го врати ударот.

Ова е последен пат кога се обраќаме со писма, не не предизвикувајте зошто знаете дека можеме многу повеќе.

Да е жива Македонија!
Зборовите од нашата заклетва:
Господи, чувај ме од зло и дај ми сила да ги одбранам мојот дом мојот народ мојата Македонија. Амин!

Писмо од Тигрите до Заев, Шекеринска и Груби !!!

Posted by Македонски Непокор on Saturday, March 13, 2021