Македонија 08. март 2021. / 22:42

Осум граѓани над 100 години се пријавиле за вакцинација

Осум граѓани над 100 години се пријавиле за вакцинација

Осум граѓани на возраст од над 100 години се пријавиле за вакцинација против ковид-19, објави Канал 5.

Преку „Вакцинација.мк“ вкупниот број на пријавени е 75.900 граѓани, а уште 52.351 граѓанин преку матичните лекари.

Според статистиката што ја објави телевизијата, најголем дел од пријавените лица над 70 години се на возраст од 70 до 72, вкупно 15.235 граѓани.

Интересно е дека најстариот пријавен граѓанин за имунизација е на возраст помеѓу 103 и 106 години. Седум се на возраст од 100 до 102, а 12 помеѓу 97 и 99 години.