Македонија 13. декември 2019. / 22:38

Османи се пофали: Добивме 12 нови амбасадори Албанци

Османи се пофали: Добивме 12 нови амбасадори Албанци

Вицепремиерот Бујар Османи преку Фејсбук статус се пофали дека ќе има 12 амбасадори Албанци.

Милаим Фетаи амбасадор во Загреб, Рами Реџепи во Рим, Теута Демјаха во ОН во Женева, Шабан Јашари во Доха, Катар, Агрон Буџаку во Отава. Во Приштина ќе биде Шпреса Јусуфи, амбасадор во Данска ќе биде Фатон Бејта, Рамадан Назифи во Берлин, а Абдул Кадер Мемеди во Абу Даби. Во Осло амбасадор ќе бидеСергим Мухамеди, напиша Османи.