Македонија 01. март 2021. / 10:45

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ собра повеќе од 100.000 потписи против пописот!

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ собра повеќе од 100.000 потписи против пописот!

ВМРО-ДПМНЕ за 24 часа, или по 3 часа дневно, во рок од 8 дена собра повеќе од 100.000 потписи од граѓани кои се незадоволни од начинот на кој се води операцијата попис, информира претседателот на партијата, Христијан Мицкоски.

„ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи да ја води битката против мафијашката власт од внатре низ институциите за одложување на пописот, а во меѓувреме е потребно истата таа операција да ја девалвираме“, напиша Мицкоски на „Фејсбук“.

Најголемата опозициска партија ја повикува дијаспората масовно да се пријави на онлајн апликацијата.

„Доколку мафијашката власт продолжи насилно да се однесува, тогаш при превземањето на институциите истата ќе биде предмет на детална проверка, а ВМРО-ДПМНЕ нема да ги признае овие политички резултати“, потенцира Мицкоски.

ВМРО-ДПМНЕ за 24 часа, или по 3 часа дневно, во рок од 8 дена собра повеќе од 100.000 потписи од граѓани кои се…

Posted by Hristijan Mickoski on Monday, March 1, 2021