Македонија 24. ноември 2020. / 22:56

Официјалната страна на Министерството за односи меѓу заедниците само на албански јазик

Официјалната страна на Министерството за односи меѓу заедниците само на албански јазик

Освен логото кое е на македонски и на албански јазик, сите други објави на официјалната интернет страница на новото Министерство за политички систем и односи меѓу заедниците, раководено од Првиот потпретседател на Владата, Артан Груби, се на албански јазик, објавува Ако.

Нема опција за официјалниот јазик на РС Македонија, македонскиот јазик, но ниту за некој друг јазик на заедниците.

Заменик на министерот е Илхан Рахман, Турчин, како што стои во неговата биографија, инаку напишана на македонски јазик.

Фото галеријата изобилува со фотографии од Артан Груби, но и од неговиот партиски лидер, Али Ахмети