Македонија 24. јануари 2019. / 17:31

Одложено гласањето за ратификација на Преспанскиот договор во грчкиот парламент

Одложено гласањето за ратификација на Преспанскиот договор во грчкиот парламент

Гласањето во парламентот во Атина за ратификација на Преспанскиот договор е одложено за утре попладне во 14.30 часот по грчко време, односно во 13.30 по македонско време.  Ова е резултат на едногласната одлука од координацијата на претседателството на грчкиот парламент.

Договорено е дебатата меѓу грчките пратеници за договорот од Преспа да трае до околу  1.30 часот по полноќ  и потоа да продолжи во петок наутро, за попладнето да може да се реализира гласањето, што  беше првично најавено за доцна вечерва.