Македонија 23. септември 2020. / 14:24

Обвинетите за случајот „Општина Центар“ очекуваат ист аршим од судот како за Шарените

Обвинетите за случајот „Општина Центар“ очекуваат ист аршим од судот како за Шарените

Демолирање на канцеларија на претседател на држава, напад на полицаец пред влада, кршење на седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, нереди пред Собранието. За сите овие случаи во претходните години имаше или повлекување на обвинението или пак судот носеше ослободителни пресуди, пишува Република.

Обвинетите во случајот „Нереди пред Општина Центар“  пред утрешните завршни зборови очекуваат ист аршим и ослободителна пресуда бидејќи низ досегашните рочишта не се докажа никаква нивна нивна вина.Ниту тие биле организатори  ниту пак партијата ВМРО-ДПМНЕ стоела зад протестите.

Напротив, луѓето излегле самоиницијативно и по повик на владиката Агатангел.