Скопје 07. март 2021. / 22:00

Советници на СДСМ во Центар злоупотребиле општински пари, меѓу нив и синот на Фрчкоски

Советници на СДСМ во Центар злоупотребиле општински пари, меѓу нив и синот на Фрчкоски

Поранешниот градоначалник на општина Карпош и лидер на партијата ГРОМ, Стевчо Јакимовски, на својот Фејсбук профил сподели информација дека четворица советници од СДСМ во Советот на општина Центар, зеле пари од буџетот на општината за лечење на свој близок.

Како што наведува Јакимовски, меѓу другите кои земале пари е и Јон Фрчковски, синот на Љубомир Фрчкоски, кој поради недобивање на безбедносен сертификат не замина како амбасадор во Вашингтон.

Читам четири советници од актуелниот Совет на Општина Центар, земале пари за лечење за свој член од фамилија од буџетот…

Posted by Stevco Jakimovski on Sunday, March 7, 2021