Македонија 24. февруари 2021. / 19:18

Николоски во посета на винаријата „Пуклавец“: Македонското вино и грозје заслужуваат поддршка од државата

Николоски во посета на винаријата „Пуклавец“: Македонското вино и грозје заслужуваат поддршка од државата

Денеска потпретседателот на опозицијата, Александар Николоски беше во посета на винаријата „Пуклавец“ која инвестирала во Македонија.

– Денес во рамки на посетата на Неготино ја посетив винаријата „Пуклавец“ , винарија од Словенија која има инвестиција и во Македонија. Разговаравме за квалитетот на македонското грозје и вино, но и пласманот кој се потешко се наоѓа поради корона кризата. Македонското вино и грозје заслужуваат поддршка од државата, напиша Николоски на Фејсбук.

Во продолжение може да го видите и неговиот Фејсбук статус.

Денес во рамки на посетата на Неготино ја посетив винаријата „Пуклавец“ , винарија од Словенија која има инвестиција и…

Posted by Aleksandar Nikoloski on Wednesday, February 24, 2021